Max Yntema Ineke Folst Charlotte Dellemijn Elnathan Roos Johan den Adel Friso van den Boogaard Rene de Bruin Renee van Dijk Rik Mooibroek Gerben Drenth Rick Romijn Marnix van Doorn Hugo Penning Daan van Dieren

Kwaliteiten en interesses combineren in een groene baan

Marnix van Baneninhetgroen ging langs bij Jurrian die via Baneninhetgroen aan het werk is als assistent hovenier bij hoveniersbedrijf Janus van Beurden.

Na vier jaar lang te hebben gewerkt als stratenmaker kwam Jurrian bij Baneninhetgroen terecht. “Ik vond het werk als stratenmaker minder leuk dan in het begin. Het was voornamelijk eentonig werk en de nadruk lag op meters maken. Nadat ik mijn cv online had gezet nam Baneninhetgroen contact met mij op. Na een leuk gesprek bij mij thuis, ik had tijdelijk geen vervoer om naar de Baneninhetgroen vestiging te komen, bleek dat ik vrijwel direct aan de slag kon.”

De stap naar het groen was voor Jurrian geen onlogische stap. “Ik heb eerder een hoveniersopleiding gevolgd, dat was leuk, maar ook lastig met alle Latijnse namen. Ik ben gestopt met de opleiding. Na vier jaar kreeg ik het gevoel dat het mij toch leuk leek om in het groen aan de slag te gaan.”

“De overgang van het straatwerk naar het werken als hovenier was niet wennen. Ik begon namelijk met straatwerk waar ik ervaring in heb en vanuit mijn hoveniersopleiding had ik wat groen kennis.” Als assistent hovenier werkt Jurrian deels zelfstandig en daarnaast wordt hij opgeleid. “Ik werk zowel zelfstandig maar krijg ook hulp. Het leggen van bestrating doe ik zelfstandig, maar bijvoorbeeld bij de plantwerk krijg ik nog hulp.”

“Ik heb het hele jaar werk, zowel in de winter als zomer”

Gezelligheid, goede sfeer en gericht op een mooi resultaat zijn de aspecten die Jurrian benoemt over zijn werk. “Ik ben trots op de tuinen die we van het begin tot het einde maken. Dan kijk ik naar het werk van zo dat hebben we toch maar mooi geflikt.”

“Mijn toekomst zie ik positief tegemoet. Ik wil graag mijn hovenierspapieren halen en mij blijven ontwikkelen in de praktijk, want je kan je papieren hebben, maar als je het in de praktijk niet kan heb je niets aan je papieren. En misschien wil ik ooit aan de slag als zelfstandig hovenier, maar voor nu zit ik op mijn plek.”

Jurrian is tevreden over Baneninhetgroen. “Baneninhetgroen zet zich 100% in voor de mensen die voor hen werken, zijn altijd bereikbaar en betalen de lonen op tijd.” Wil je net als Jurrian een baan met afwisseling waarin je je kwaliteiten en interesses kwijt kan? Neem dan contact op met Baneninhetgroen.

Wat kunnen wij voor uw bedrijf betekenen?

Direct contact opnemen

Meld je aan voor de vacaturealert