Een klik met het werk als intercedent: het verhaal van Sjon

In 2021 was Sjon op zoek naar een baan. Hij vond het belangrijk om zich goed te oriënteren en heeft bij meerdere vrienden meegekeken bij het werk. Zodoende ook een meeloopweek bij Baneninhetgroen. Een gezellige en indrukwekkende week later was er van beide kanten een positief gevoel! Al snel ging Sjon als junior intercedent aan de slag.
Lees meer
Intercedent Baneninhetgroen

Een klik met het werk als intercedent

“Mijn meeloopweek beviel mij heel erg goed. Tijdens deze week werd de kerstborrel georganiseerd. Dat maakte het heel gezellig en zorgde ervoor dat ik de doelgroep goed leerde kennen. Daarnaast nam Daan (vestigingsmanager Alblasserdam) mij mee op werkbezoek en leerde ik meer over het werk als intercedent bij Baneninhetgroen. Het is echt een functie van A tot Z, je bent met heel veel zaken bezig. Daarnaast heeft Baneninhetgroen een unieke aanpak: er is een diversiteit aan functies en bedrijven maar de focus ligt wel volledig op het groen. Vervolgens is er veel persoonlijk contact en ben je regelmatig onderweg, dit sprak mij heel erg aan. Ik wist niet dat je op zo’n persoonlijke manier contact met bedrijven en uitzendkrachten kon hebben”.

Inmiddels anderhalf jaar verder

“Het was een leuk en hectisch anderhalf jaar. Ik ben begonnen middenin het hoogseizoen van de groenbranche. Hierdoor was het heel druk en werd ik in het diepe gegooid. Spannend, maar ik kon er wel meteen volledig voor gaan. In een korte tijd heb ik heel veel geleerd.”

“Het is nu nog duidelijker hoe breed het vak is. Zowel het uitzenden als de groenwereld. Het stukje mensenkennis dat je nodig hebt. Ik heb mijzelf verder ontwikkelt op het gebied van communicatie en weet nu een hoop over de uitzendwereld. Daarnaast kan ik je alles vertellen over de groensector, het hovenierswerk, de boomverzorgers etc.”