Als zijinstromer aan de slag in het groen? Dat kan!

Als zijinstromer kan ook jij het groen in! Ook wanneer je nog geen professionele ervaring hebt in de groen- of hoveniersbranche kun je als zijinstromer bij ons terecht. Via Baneninhetgroen bieden wij jou de mogelijkheid om in te stromen en al werkend het vak te leren. Op basis van jouw profiel, interesses en leeftijd kunnen wij tijdens een persoonlijk gesprek de mogelijkheden bespreken. Waar sommigen nog graag de schoolbanken in willen duiken om zich om te laten scholen tot hovenier, is dit niet voor iedereen een optie. Zijinstromers kunnen daarom uit verschillende mogelijkheden kiezen. Op deze pagina lees je meer daarover. Meteen de vacatures induiken? Check dan onze nieuwste zijinstromer vacatures hieronder!
BEKIJK DE VACATURES
Zijinstromer in het groen – Opleiding aankomend hovenier
Onze nieuwste zijinstromer vacatures

Weet jij niet welke groene baan bij jou past? Doe de Baneninhetgroen keuzetest!

1
Beantwoord enkele vragen
8 vragen over jouw wensen, ambities en huidige vaardigheden.
2
Bekijk de resultaten
Je kan direct jouw resultaten zien (je mag ook je gegevens achterlaten voor meer informatie, dit is niet verplicht)
3
Lees relevante informatie
Er komt een banen top 3 uit, gebaseerd op jouw antwoorden. Wanneer jij op een functie klikt krijg jij relevante informatie te zien. Handig!

Traject 1: BBL-opleiding

Deze optie is vooral interessant voor jongeren, maar in principe geschikt voor iedereen. Kies je voor een BBL opleiding mbo zij instroom? Dan ga je één dag per week naar school. Daarnaast werk je vier dagen bij een leerbedrijf waar je in de praktijk wordt opgeleid. Het voordeel van deze optie is dat je meteen geld gaat verdienen en niet in de late uurtjes je opleiding hoeft te doen. Eén dag per week focus jij je op de theoretische kant van het hoveniersvak (bv. plantenkennis en veiligheid). Daarnaast ontvang jij natuurlijk een diploma als je geslaags bent.
De opleidingskosten worden betaald door Baneninhetgroen, mits je via ons gaat werken.

Duur traject: twee tot drie jaar (afhankelijk van het niveau)

Wil je de vacatures zien voor dit traject? Die kun je hier vinden.

Traject 2: fulltime werken + het volgen van vakgerichte cursussen

Wil jij hovenier worden op latere leeftijd? Ga jij liever niet naar school? Dan is ‘gewoon starten’ de beste optie voor jou. Jij gaat fulltime aan het werk als zijinstromer bij een hoveniersbedrijf en leert het vak in de praktijk. Jij kan starten als groenvoorziener of als aankomend/assistent hovenier.
Via diverse cursussen zorgen wij dat je de juiste papieren en kennis krijgt om het werk uit te voeren. Ook hier kunnen wij de cursussen voor jou betalen, mits je via ons in het groen aan de slag gaat.

Duur traject: per persoon verschillend. Het is maar net hoeveel inzet jij toont.

Werken bij Baneninhetgroen als zijinstromer
"De beste mensen die ik de afgelopen jaren heb aangenomen, zijn mensen die pas later in het vak gerold zijn"
- Naaldwijk hoveniers

Overtuigd? Solliciteer dan meteen!

1
Group 1413
Solliciteer op één van onze vacatures
Wil jij in het groen beginnen? Solliciteer dan op een vacature waar jij interesse in hebt. Weet je niet wat je wil? Neem dan contact met ons op en dan bespreken wij de mogelijkheden met jou.
2
Contact opnemen
Wij nemen binnen 24 uur contact met jou op
Wij reageren snel (op werkdagen), bespreken dan eerst telefonisch jouw wensen en nodigen je vervolgens uit voor een gesprek.
3
Contact opnemen
Een gesprek
Tijdens het gesprek leggen wij jou meer uit over de voordelen en nadelen van een zijinstromer. Daarnaast leren wij graag meer over jouw wensen en ambities.
“Zeker nu er een tekort is aan instroom in de hovenierssector, liggen er genoeg kansen voor mensen die hun passie willen najagen: hovenier worden!”
- Rick Romijn, mede-eigenaar Baneninhetgroen

Veelgestelde vragen

Ik heb nu een andere baan, welke baanzekerheid krijg ik?
Er is altijd risico in een overstap. Wij helpen je bij het maken van de keuze of het wel- of niet interessant is om als zijinstromer aan de slag te gaan. De intentie is altijd om naar een vaste aanstelling toe te werken. Bekijk onze vacatures. De kans is groot dat er een mooie vacature zij instromers tussenstaat. Kom je er niet uit? Neem contact met ons op! De kans is groot dat wij jou kunnen helpen.

Wat ga ik verdienen als zijinstromer?
Zijinstromers zijn altijd gegarandeerd van een salaris conform de hoveniers cao. Voor een volwassen persoon ligt deze rond de € 2.300 bruto per maand, bij een werkweek van 40 uur. Afhankelijk van jouw profiel kan je hoger instromen (heb je aanverwante ervaring of leidinggevende capaciteiten? Dan kan je op een hoger salaris instromen). Echter moet je geen torenhoog salaris verwachten wanneer je nog geen ervaring hebt. Je moet eerst het vak leren en dan zijn er altijd nog doorstroommogelijkheden.

Ik vind het erg leuk om thuis te tuinieren, is het hoveniersvak iets voor mij?
Het tuinieren thuis is niet te vergelijken met het hoveniersvak. Wil je aan de slag als hovenier aanleg? Dan is het werk écht fysiek zwaar. Lijkt het onderhoud je wel wat? Dan is de kans groter op lichamelijk minder zwaar werk. Hovenierswerk is echter heel de dag hard werken. Wees je hiervan bewust en maak een goede keuze. Je kunt altijd solliciteren op een vacature. Wij gaan dan met jou in gesprek en kijken wat voor jou een goede optie is