Jouw groen opleiding vergoed

Wil jij starten met een groen opleiding? Of ben je al gestart? Baneninhetgroen is een bemiddelingsbureau, naast het vinden van banen voor ervaren hoveniers en groenvoorzieners helpen wij ook zijinstromers en beginnende hoveniers die een mbo groen opleiding (willen) volgen of die de mogelijkheid zoeken om zonder groenopleiding aan de slag te gaan. Hieronder vertellen wij jou meer over de verschillende mogelijkheden.
LEES VERDER
Opleiding aankomend hovenier 1

Groen opleiding via Baneninhetgroen

Bij ons kun je terecht voor opleidingen in de groensector. Deze geven wij zelf niet, maar wij kunnen je wél kosteloos adviseren over de beste groenvoorziening opleidingen en cursussen bij jou in de buurt. Daarna helpen wij jou aan een passende werkplek. Dit houdt in dat wij met jou in gesprek gaan om vervolgens ons uitgebreide netwerk in de zetten en voor jou een werkplek vinden waar jij aan de slag kan. Ga jij via ons aan de slag? Dan wordt jouw opleiding vergoed en betalen wij jouw salaris door op jouw schooldag. Dat is mooi meegenomen toch?

 

Het grootste voordeel van het volgen van opleidingen binnen de groensector via Baneninhetgroen? Wij hebben verstand van alles in en rondom de wereld van het groen. Wij kunnen jou van A tot Z begeleiden (als je dit wil) en voordat je het weet sta jij tussen het groen om opgeleid te worden tot een volwaardig hovenier (of boomverzorger of greenkeeper!).

Hieronder staat alle informatie die jij nodig hebt. Wil je liever direct advies over jouw situatie en het volgen van een groen opleiding? Dan kun je contact opnemen. Weet jij nog niet welke baan in het groen bij jou past? (bijv. hovenier onderhoud, maaimachinist, aanleghovenier of boomverzorger). Doe dan de keuzetest en kom erachter welke groene carrière passend is bij jouw vaardigheden en wensen.

Groen opleiding
groen-opleiding-volwassenen

Een groen opleiding die past bij jou én je ambities

Wil je starten met een groen opleiding? Denk dan eerst na over welke kant je precies op wilt. Hieronder zie je een aantal mogelijkheden. Je kan ook even onze keuzetest doen, gebaseerd op 8 vragen berekenen wij een top 3 van passende banen in het groen. Vervolgens kun je relevante informatie inzien (zoals salaris, werkzaamheden, nodige vaardigheden, veelgestelde vragen en vacatures).

  • Hovenier aanleg. Dit is meestal het zwaarste werk wat een hovenier kan doen. Je begint vroeg en moet hard werken om voor de klant de mooiste tuinen te creëren. Dit is prachtig werk, je moet het echter niet onderschatten.
  • Hovenier onderhoud. Als hovenier onderhoud zorg jij ervoor dat tuinen, perkjes, parken etc. goed verzorgd en bijgehouden worden. Zie je al dat onkruid in jouw wijk? Of in die kantoortuin? Jij gaat dit weghalen door te maaien, hagen te knippen, bladblazen, schoffelen en te snoeien. Of die grote tuin bij dat landhuis? Die moet ook onderhouden worden.
  • Groenvoorziener. Een groenvoorziener focust vooral op het grote groenonderhoud. Hier heb je geen diploma voor nodig. Je werkt veel op mooie afwisselende locaties. Zo kun je bijvoorbeeld met de bosmaaier aan de slag langs de snelweg of ga jij bloemenperkjes schoffelen in woonwijken.
  • Boomverzorger of ETW’er. Lijkt het jou wel wat om de hoogte in te gaan? Dan kun je starten als boomverzorger of ETW’er. Jij bent dan verantwoordelijk voor het verzorgen, planten, snoeien en rooien van bomen. Als boomverzorger ben jij iets meer op de grond bezig. Als ETW’er heb jij een ETW diploma nodig. Je verzorgt dan bomen hoog in de lucht. Lees hier meer over een boomverzorger opleiding.
  • Maaimachinist/trekkerchauffeur. Jij gaat met mooie machines aan de gang! Jij maait onder andere gazons, speelveldjes en sportvelden. Hier is geen groen opleiding voor nodig. Echter wel minimaal een B rijbewijs en soms ook BE. Daarnaast is enige ervaring op een machine mooi meegenomen.
  • Greenkeeper. Ben jij een golfliefhebber en werk jij erg graag in het groen? Dan kun jij een opleiding tot greenkeeper volgen of beginnen als assistent greenkeeper. Jij verzorgt dan al het groen op de golfbaan, waaronder maai- en snoeiwerk. Maar ook het onderhouden van verhardingen, waterpartijen en bunkers.

Weet je wat je wilt? Of wil je er eerst nog advies? Neem dan contact op! Of mail naar info@baneninhetgroen.nl. Wij nodigen je dan uit voor een gesprek en samen kijken we naar de mogelijkheden. Aan het eind van het gesprek weet jij of je eerst een groen opleiding wilt doen of als zijinstromer start.

Binnen 3 stappen een nieuwe baan!

1
Group 1413
Solliciteer snel
Bij ons kan je binnen 30 seconden solliciteren
2
Contact opnemen
Binnen 24 uur antwoord
Wij beantwoorden jouw sollicitatie binnen 1 dag
3
Contact opnemen
Kom op gesprek
Wij nodigen je zo snel mogelijk uit voor een gesprek