Carrièreswitch: Van groenmedewerker naar recruiter

Is het tijd voor iets anders? Maak de carrièreswitch van groenmedewerker naar recruiter! Na jaren buiten te hebben gewerkt wil jij doorgroeien en ben je klaar voor de stap naar kantoor. Echter wil je graag je passie voor het groen in je werk terug laten komen. Dat kan! Als recruiter bij Baneninhetgroen helpen wij jou met het omscholen naar een kantoorbaan met een connectie met het groen. Meer weten? In deze blog vertellen wij jou alles.
LEES MEER
carrièreswitch

1. Nieuwe uitdaging

Nu je gaat omscholen naar een kantoorbaan, krijg je weer echt plezier in je werk! Het werk als recruiter is veelzijdig en je kan veel voor mensen betekenen. Je schrijft vacatures, spreekt sollicitanten en klanten, onderhandelt over tarieven, verwerkt administratie en maakt contracten. Jij helpt groenliefhebbers aan een baan in het groen! Daarnaast ben je niet meer fysiek zwaar werk aan het doen. Dat vind jouw rug ook wel fijn 😉

2. Persoonlijke groei

Deze carrièreswitch kan bijdragen aan jouw persoonlijke groei. Deze nieuwe baan geeft jou namelijk de mogelijkheid om jezelf verder te ontwikkelen en om met andere werkzaamheden aan de slag te gaan. Dit is van toepassing op meerdere gebieden! Klantcontact bijvoorbeeld maar ook op administratief gebied of onderhandeltechnieken. Verschillende facetten waar jij meer over leert.

3. Interactie met mensen

En nog belangrijker, met deze nieuwe baan als recruiter heb je vooral veel contact met mensen. Je bent een persoonlijk aanspreekpunt voor jouw sollicitanten en helpt hen met eventuele vragen of problemen. Jij staat klaar voor jouw mensen! Daarnaast bel je ook regelmatig met de klant of ga je langs voor een bak koffie. Dit persoonlijke contact met zowel medewerkers als klanten maakt jouw baan bomvol interactie en zorgt er ook voor dat jij niet heel de dag achter je computer zit.

4. Financiële beloning

Natuurlijk is salaris ook een belangrijk onderdeel wanneer jij gaat omscholen naar een kantoorbaan. Bij een carrièreswitch komt er immers een ander salarisstrookje kijken.
Wanneer jij als recruiter gaat werken zonder relevante ervaring start je ongeveer op €2.200 – €2.800 bruto per maand. Met relevante groenkennis zal je ongeveer in het midden uitkomen. Daarnaast zijn er nog genoeg mogelijkheden om zowel in functie als salaris door te groeien.

5. Groei-bemiddelaar

Naast dat jij zelf een mooie stap maakt in jouw persoonlijke groei. Help jij ook andere mensen bij het maken van een carrièreswitch. Met regelmaat komen er sollicitanten binnen die al jaren de stap willen maken naar het groen maar dit eigenlijk niet durven. Jij gaat hen helpen bij deze keus!

6. Je blijft werkzaam in de groensector

En als laatste maar zeker niet minder belangrijk, als recruiter bij Baneninhetgroen blijf je betrokken binnen de groenbranche. Jij stapt lekker de buitenlucht in om op werkbezoek te gaan bij jouw werkende mensen. Je hebt contacten met hoveniers, projectleiders, groot groenvoorzieners etc. Jij weet waar je over praat en bent zo een gelijkwaardig gesprekspartner voor deze partijen.

Een kijkje binnen de wereld als recruiter bij Baneninhetgroen

Baneninhetgroen bedrijfsfilm