Hoe word ik zij instromer in het hoveniersvak?

Wil jij in het groen aan de slag maar heb jij nog geen ervaring? Hieronder geven wij antwoord op de vraag: hoe word ik zij instromer in het hoveniersvak! Ook zonder ervaring is er namelijk héél veel mogelijk. Zolang je maar gemotiveerd en leergierig bent!
LEES MEER
Hoe word ik zij instromer (2)
Hoe word ik zij instromer
Hoe word ik zij instromer

Verschillende manieren om zij-instromer te worden

Wij denken graag met jou mee! Voordat je verder in de mogelijkheden duikt, is het ook handig om te weten wat jij nodig hebt om als zij instromer aan de slag te gaan. Allereerst moet je fysiek fit zijn, het is zwaar werk! Een passie voor de buitenlucht en het groen is prettig, aangezien je hier dagelijks te vinden bent straks. Verder is een rijbewijs meestal ook een vereiste en ben je gemotiveerd om je van jouw beste kant te laten zien (op tijd komen, graag willen leren, 100% inzet). Voldoe jij hieraan? Top!

BBL-opleiding

Hoe word ik zij instromer? Optie 1 is een BBL-opleiding tot hovenier. Hier ga jij vier dagen per week werken en één dag naar school. Tot een jaar of 25 is dit een mooie optie als jij ook graag een mbo diploma op zak wil hebben. De vakken Engels, Nederlands en burgerschap komen dan ook voorbij. Samen met alle relevante groenvakken. Daarnaast betalen wij mee aan deze opleiding! Zo wordt voor jou de stap weer wat makkelijker.

Fulltime werken en cursussen volgen

Heb jij geen behoefte aan een diploma? Dan kun jij hovenier worden door direct fulltime aan de slag te gaan als aankomend hovenier en relevante cursussen te volgen. Bijvoorbeeld om meer te leren over veilig werken of het uitbreiden van je plantenkennis. Wij investeren graag in jou en betalen dan ook mee aan de nodige cursussen.

 Avondopleiding

Wil jij graag een officiële opleiding volgen maar heb jij geen behoefte aan een twee- tot vierjarige mbo opleiding? Dan kan een avondopleiding een optie zijn. Dit traject is korter. Hier is zelfstudie van groot belang! Jij werkt dan 4 – 4,5 dagen bij een hoveniersbedrijf en besteed de overige tijd aan school. Binnen deze opleiding leer jij alle facetten van het hoveniersvak. Echter wordt er hier ook verwacht dat jij in jouw eigen tijd opdrachten uitvoert en leert.

Hoe word ik zij instromer (2)