Hovenier worden zonder ervaring? Sebastiaan deed het!

Sebastiaan zit momenteel helemaal op zijn plek bij Boudewijn Hoveniers. Dagelijks werkt hij vol passie aan het onderhouden van tuinen in de zakelijke en particuliere sector. Alle facetten van het onderhoudswerk komen voorbij. Sebastiaan heeft vooral een grote liefde voor het snoeiwerk. Wanneer er gesnoeid moet worden staat hij dan ook vooraan in de rij. In 2018 zat hij nog op kantoor en toen wilde hij zonder ervaring het groen in. Nu heeft hij zijn werkplezier elders gevonden. Tijd om eens met hem in gesprek te gaan.
Hovenier worden zonder ervaring?
Hovenier onderhoud (37)
“Het werk wat ik nu doe is specifieker werk, het moet allemaal wat netter. Dat past goed bij mij!"
Sebastiaan | Hovenier bij Boudewijn Hoveniers

Op naar een nieuwe uitdaging in het groen

Tijdens zijn werk bij zijn eerste hoveniersbedrijf werd Sebastiaan benaderd door Boudewijn Hoveniers. Op dat moment was Sebastiaan nog niet toe aan de overstap. Toen hij eenmaal wel de keus maakte om op zoek te gaan naar een nieuwe baan kwam hij weer bij Daan terecht.

Ook Daan dacht dat Sebastiaan goed bij Boudewijn Hoveniers zou passen. Toeval bestaat niet toch? Voor je het weet was Sebastiaan bij Boudewijn Hoveniers aan het werk. Dit was een perfecte match. Na iets meer dan een jaar is Sebastiaan dan ook in vaste dienst getreden.

Bevalt de match tussen Sebastiaan en Boudewijns Hoveniers goed?

Sebastiaan vindt van wel. Hij werkt er dan ook nog steeds met heel veel plezier. Hij kan er veel leren, vragen stellen wanneer nodig en krijgt de vrijheid om de kneepjes van het vak te leren. Dit fijne onderhoudswerk geeft hem veel meer voldoening dan het grove groenonderhoud wat hij voorheen deed. Hij begon hier wederom zonder ervaring maar inmiddels gaat hij met enige regelmaat al zelfstandig op pad. “Ze gunnen mij de tijd om dingen te leren en omdat ik geen ervaring heb in het fijne onderhoud vind ik dat erg fijn. Ik voel geen extra druk en het is heel gemoedelijk”

En naast het werk geeft Sebastiaan aan dat het ook fijn werkt met alle collega’s. Want ook werksfeer is een belangrijk onderdeel van werkplezier. “Ik kan eigenlijk gewoon goed met iedereen werken. We zijn aardig tegen elkaar en behulpzaam.