Succesverhaal: Snelle werving van kandidaten voor Van Dalen Infra en Milieu B.V.

Begin maart kreeg de vestiging Renkum een seintje van Van Dalen Infra & Milieu BV. Zij hoopten een bestek binnen te halen voor het legen van prullenbakken in het centrum van Arnhem. Bij succes zouden op korte termijn vijf nieuwe collega's nodig zijn. Een lastige opdracht, waar goede communicatie met alle partijen van groot belang was. Hoe hebben wij deze snelle werving van kandidaten aangepakt? Dat vertellen wij hieronder!
LEES VERDER
Snelle werving kandidaten

De aanpak

Het ging om een opdracht die binnen twee weken opgevuld moest worden. Korte lijntjes en een vlotte communicatie was daarom belangrijk. Regelmatige updates naar de klant en snel schakelen stond centraal.

Allereerst is het huidige kandidatenbestand bekeken. Kandidaten met het juiste profiel zijn gebeld en zijn vervolgens op gesprek gegaan bij Van Dalen Infra en Milieu B.V. Hier kwamen al snel twee kandidaten uit die konden starten.

Tegelijkertijd werd er een vacature online geplaatst, geoptimaliseerd op relevante zoekwoorden door de marketingafdeling. Deze gecombineerde aanpak, samen met een goed presterende website en het verspreiden van de vacature via diverse kanalen, resulteerde in een aanzienlijk aantal reacties van zowel ervaren als onervaren kandidaten.

Snel schakelen staat bij ons voorop. Ook hier was dit de kern van het succes. Er is regelmatig met Van Dalen Infra en Milieu B.V. gebeld om hen op de hoogte te stellen van de kandidaten die binnenkwamen. Zo spraken wij op één dag twee kandidaten en gingen deze later in de week ook op dezelfde dag op gesprek bij de klant. Beiden zijn ook direct de maandag erop gestart. De duidelijke en snelle communicatie naar elkaar toe maakte dit mogelijk.

Dankzij deze effectieve aanpak kon de opdracht binnen twee weken worden afgerond.

Het vervolg

Inmiddels is er één kandidaat in dienst gegaan. De andere kandidaten werken nog via Baneninhetgroen. Eén van hen is doorgegroeid naar voorman en pakt nu ook spoedklussen en het contact met de gemeente op. Een andere kandidaat wisselt af tussen prullenbakken legen en werkzaamheden met de veegwagen.

In de tussentijd is er ook een kandidaat die aangeleverd is door Van Dalen infra en Milieu B.V. via Baneninhetgroen aan de slag gegaan. Dit is een extra service die wij bieden, om het risico voor de klant te verlagen bij nieuwe medewerkers. Daarnaast is recentelijk nog een nieuwe kandidaat gestart om een ontstaan vacaturegat snel op te vullen. Wij hadden nog wat kandidaten in de pijplijn en konden op deze manier de vacature weer snel opvullen.

Veel van onze aangeleverde kandidaten waren in eerste instantie op zoek naar een andere vacature. Echter zagen wij ook de mogelijkheden binnen deze functie en dat is goed uitgepakt! Zij zitten goed op hun plek bij Van Dalen infra en Milieu B.V.