Van Engeland tot Nederland: een medewerker aannemen in het groen

Vorige week plaatsten wij het verhaal van Paul. Hij verhuisde vanuit Engeland naar Nederland en wilde bij aankomst in ons land meteen aan de slag. Solliciteren op afstand dus! Dit keer gingen wij in gesprek met Huub van Van Ooijen’s Hoveniers, om erachter te komen hoe dit proces voor de klant verliep.
LEES HUUB ZIJN VERHAAL
Van Engeland tot Nederland: een medewerker aannemen in het groen

Van Ooijen’s Hoveniers

Van Ooijen’s Hoveniers is een hoveniersbedrijf dat voornamelijk actief is in de particuliere markt. Al 40 jaar zijn zij actief in zowel de aanleg als het onderhoud van tuinen. Zij hebben een groot aantal tuinen in vast onderhoud. Hier komen zij 1 tot 4 keer per jaar, maandelijks of zelfs wekelijks. Het doel is om de klant naar wens te ontzorgen. Huub regelt dat een klant altijd dezelfde voorman op bezoek krijgt. “Het personeel is het gezicht van je bedrijf. Dit maakt de juiste mensen binnenhalen ook zo belangrijk. Wij kunnen het allemaal mooi vertellen en op de website zetten maar de hoveniers buiten moeten het doen! Zij maken het resultaat en hebben ter plaatse contact met de klant. Mede daarom is het ook belangrijk om zo veel mogelijk dezelfde voorman in te zetten bij vaste klanten. Ze bouwen een band op en zien ons dan graag terug.”

Personeeltekort

Net als zo’n beetje ieder ander hoveniers/groenvoorzieningsbedrijf kan Van Ooijen’s Hoveniers extra personeel gebruiken. Echter hebben ze het dit jaar, mede door de hulp van Baneninhetgroen, goed voor elkaar. Van Ooijen’s Hoveniers streeft ernaar om hun mensen voor de lange termijn te behouden. “Wij hebben jongens die al meer dan 25 jaar in dienst zijn. Over het algemeen zijn onze werknemers erg trouw en daar proberen we ook alles aan te doen. We werken in mooie tuinen, werken met goed gereedschap, hebben een goed wagenpark en zijn een sociaal bedrijf.

“In de krappe arbeidsmarkt van het moment moet je de kansen voor personeel met beide handen aanpakken"
Huub | Bedrijfsleider Van Ooijen's Hoveniers
Groenpersoneel  een medewerker aannemen in het groen

Binnen 3 stappen een nieuwe baan!

1
Group 1413
Solliciteer snel
Bij ons kan je binnen 30 seconden solliciteren
2
Contact opnemen
Binnen 24 uur antwoord
Wij beantwoorden jouw sollicitatie binnen 1 dag
3
Contact opnemen
Kom op gesprek
Wij nodigen je zo snel mogelijk uit voor een gesprek