Win-win in de personeelsvoorziening

Samenwerking tussen Flora Nova en Baneninhetgroen.nl. Gemotiveerde vakkrachten - in de oververhitte arbeidsmarkt van 2018 zijn ze met een lampje te zoeken. Baneninhetgroen.nl vindt ze, Flora Nova maakt er dankbaar gebruik van. Over een win-winsituatie tussen een gespecialiseerd uitzendbureau en een hoveniersbedrijf.
floranova_en_banen_in_het_groen

Hoe het begon

Bijna stond de wieg van commercieel directeur Walter van der Wal niet in Ophemert maar in Noord-Holland. Zijn vader Willem Hendrik, oprichter van Flora Nova, kreeg namelijk net voor de start van zijn bedrijf in 1963 een baan aangeboden als hoofd plantsoenendienst in Velsen/IJmuiden. Hij besloot echter om in de Betuwe te blijven en zich als chauffeur te verhuren. Later legde hij zich toe op de aanleg van tuinen. “Alleen burgemeesters, dominees en huisartsen hadden in die tijd een tuin”, vertelt Van der Wal. “In die tijd werd de tuin vooral gebruikt als grasveld – er hing een waslijn en er was een rabarberpol.”

Spottersplaats

In meer dan vijftig jaar is er veel veranderd. Een van de kanteljaren was 1993 toen Flora Nova van een regionaal opererend groenvoorzienings- en interieurbeplantingsbedrijf landelijk de boer op ging. Nu stuurt het bedrijf vanuit Ophemert nevenvestigingen aan in Alkmaar, Heerlen, Wateringen en Zuidwolde. In totaal zijn er circa tweehonderd medewerkers in dienst. Het portfolio telt zo’n 3.500 contractlocaties, van garageboxen tot fabrieksterreinen en van speeltuinen tot de spottersplaats van een vliegveld.

‘Behalve affiniteit met groen willen we medewerkers die agrarisch georiënteerd en uit het juiste hout gesneden zijn’
Walter van der Wal | Directeur Flora Nova

Binnen 3 stappen een nieuwe baan!

1
Group 1413
Solliciteer snel
Bij ons kan je binnen 30 seconden solliciteren
2
Contact opnemen
Binnen 24 uur antwoord
Wij beantwoorden jouw sollicitatie binnen 1 dag
3
Contact opnemen
Kom op gesprek
Wij nodigen je zo snel mogelijk uit voor een gesprek