Een frisse start in Waardenburg: een baan als recruiter

Allen begonnen ze aan een nieuw avontuur: een baan als recruiter! Tiffany, Rik en Bram bij Baneninhetgroen in Waardenburg. Het groeide uit tot een succesverhaal van teamwork en doorzettingsvermogen binnen een informele, ondersteunende werkcultuur. Hoe was het om als volledig nieuw team te starten? Wij gingen in gesprek met onze collega’s om hier achter te komen!
LEES VERDER
Recruiter vacature bij Baneninhetgroen (4)
Recruiter vacature bij Baneninhetgroen (7)
Recruiter vacature bij Baneninhetgroen (3)
“We zaten allemaal in hetzelfde schuitje, nieuw met weinig kennis. We hebben heel snel veel geleerd en werden hierdoor een hecht team. We deden het echt samen. De resultaten die wij vervolgens samen boekten, zorgden direct voor een hoop voldoening”
- Bram, Rik en Tiffany
Recruiter vacature bij Baneninhetgroen (8)

Een baan als recruiter: voortdurende ontwikkeling

Zeven maanden geleden begonnen de collega’s met minimale kennis op commercieel gebied. Aan het begin zaten ze elke avond thuis met een vol hoofd, vol met informatie over alle facetten van het recruiter-vak: onderhandelen, tarieven bepalen, vaktechnische groenkennis, de juiste match maken, contracten maken, noem het maar op. Terwijl Tiffany al over uitgebreide groenkennis beschikte en Bram vanuit zijn communicatieopleiding veel wist over het enthousiasmeren van mensen, moest Rik grotendeels vanaf nul beginnen. Inmiddels hebben alle drie de collega’s zich aanzienlijk ontwikkeld.

“Voor je ontwikkeling hebben de werkbezoeken een grote meerwaarde. Dan zie je wat die jongens buiten écht aan het doen zijn. Super leuk én interessant. Zo leer je beetje bij beetje de groenbranche kennen”.

Ondanks de duik in het diepe is er nog steeds genoeg te leren! Tiffany, Rik en Bram hopen zich verder te ontwikkelen door hun kennis van wet- en regelgeving binnen de bemiddelingsbranche te verbeteren. Rik wil zijn vaardigheden in het maken van de juiste match aanscherpen, terwijl een glimlachende Bram toegeeft dat hij nog meer structuur binnen zijn werk wil aanbrengen.

Een goed gevoel bij een informeel bedrijf

Alle drie hebben zij nog steeds een goed gevoel bij de stap naar Baneninhetgroen. Ze genieten van het werk, er is nog steeds veel te leren en de informele sfeer draagt bij aan het werkplezier. Tiffany beschrijft het soms als werken met een groep vrienden. Iedereen staat voor elkaar klaar, er heerst een open bedrijfscultuur en er is altijd ruimte voor een praatje. Rik is het hier volledig mee eens en benadrukt dat de positieve omgang met collega’s één van de belangrijkste kenmerken is van Baneninhetgroen, zelfs op managementniveau. Het bedrijf heeft een platte structuur waarbij niemand zich achter gesloten deuren op kantoor bevindt.

“We hebben het hier gewoon ontzettend goed,” voegt Bram toe. “Er wordt ook aandacht besteed aan de kleine dingen, zoals een prettige werkplek met een prachtig interieur. Het voelt echt als thuis! Tel daarbij op de heerlijke lunch en de fantastische sfeer, wat wil je nog meer? En dan heb ik het nog niet eens gehad over de paashaas van een halve meter. Ik hoef nooit om iets te vragen; het wordt altijd voor mij geregeld.”

Recruiter vacature bij Baneninhetgroen (6)