Van hovenier tot bemiddelaar: Het Verhaal van Robin

Ruim twee jaar geleden zette Robin zijn eerste stappen in het kantoor van Baneninhetgroen. Een hovenier in hart en nieren, gedreven door een passie voor zowel de groene sector als het contact met mensen en de commerciële wereld. Bij Baneninhetgroen vond hij de ideale plek om deze passies te combineren. Hoewel hij aanvankelijk enkele uitdagingen tegenkwam, heeft hij zich inmiddels ontwikkeld tot Senior Intercedent. We spraken met Robin over zijn ervaringen in de afgelopen jaren.
LEES HET VERHAAL
Van hovenier tot bemiddelaar, intercedent Robin

Geen seconde spijt van de overstap

Hoewel de overstap naar Baneninhetgroen initieel uitdagend was, heeft Robin geen moment spijt gehad van zijn beslissing. De overgang van een actieve baan waarbij hij de hele dag op zijn benen stond naar een fulltime kantoorbaan was niet gemakkelijk. Het creatieve en fysieke aspect van het hovenierswerk verdween, maar werd vervangen door denkwerk en organisatorische vaardigheden

“De afwisseling in het werk heeft enorm geholpen. Daarnaast krijg je de vrijheid om je eigen dag in te delen. Hoewel je veel op kantoor bent, worden deze momenten afgewisseld met werk- en klantbezoeken. Zo kom je alsnog veel buiten.”

De ontwikkeling van Junior naar Senior Intercedent

Het starten in een nieuwe functie en het leren van een compleet nieuw vak brengt de nodige uitdagingen met zich mee. Onder begeleiding van zijn collega/manager Martijn en door actief werk uit te voeren en interesse te tonen in zijn werkzaamheden, heeft Robin veel kunnen leren en mooie stappen kunnen maken. Daarnaast moest hij het SEU-examen behalen, wat de kennis van wet- en regelgeving waarborgt en daarmee de kwaliteit van de dienstverlening van intermediairs verbetert.

In twee jaar is Robin opgeklommen van Junior naar Senior intercedent. Gedurende deze ontwikkeling heeft zijn expertise in groen hem enorm geholpen. Zo begon hij met een voorsprong en kon hij zijn kennis en passie voor het groen inzetten bij het bemiddelen van kandidaten.

“Vooral het examen was erg pittig, maar tegelijkertijd ook leerzaam. Ik moest er flink mijn best voor doen, maar de opgedane kennis is een grote meerwaarde binnen mijn dagelijkse werkzaamheden”.
- Robin

Een band opbouwen

Wat het werk als intercedent zo leuk maakt, volgens Robin, is het contact met mensen en het opbouwen van een band met medewerkers. Hij vindt het belangrijk dat ze altijd bij hem terechtkunnen met vragen over werk of persoonlijke situaties. Met regelmaat een belletje of een werkbezoek inplannen ziet hij als een belangrijk onderdeel van het werk. Robin gelooft sterk dat het opbouwen van een langdurige relatie begint bij het eerste gesprek. Hij erkent dat solliciteren of een carrièreswitch maken vaak spannend is. “Als je iemand tegenover je hebt die je met alle rust en de juiste kennis kan adviseren over waar je wel en zeker ook niet moet zijn, dan is dat denk ik heel waardevol”, voegt hij eraan toe.

Open en eerlijke werkgever

Naast zijn werk als intercedent benadrukt Robin ook de positieve bedrijfscultuur bij Baneninhetgroen. Hij beschrijft het team als gezellig, open en eerlijk, de vrijheid als royaal en hij waardeert dat er actief wordt meegedacht en openlijk over alles gesproken kan worden. Het is normaal om regelmatig contact te hebben met de eigenaren van het bedrijf, zowel om successen te vieren als om moeilijke kwesties te bespreken. Iedereen is erg betrokken.
“De neuzen staan dezelfde kant op,” voegt hij toe, “namelijk het helpen van mensen om de juiste werkplek te vinden.” Het plaatsen van mensen gebeurt niet zomaar; er wordt zorgvuldig gezocht naar de ideale werkplek waar zij optimaal tot hun recht komen.