Effectieve werving en selectie: groenvoorziener DierenPark Amersfoort

Wij krijgen regelmatig aanvragen binnen van klanten voor personeel in het groen. Groenvoorzieners, hoveniers, boomverzorgers etc. Wanneer wij een aanvraag binnenkrijgen bepaald de vestigingsmanager met andere collega’s en de marketingafdeling wat de beste aanpak is voor de wervingstrategie. Vorig jaar kreeg onze vestiging Huizen de aanvraag voor een groenvoorziener voor DierenPark Amersfoort. Wij nemen jou graag mee in onze aanpak voor deze aanvraag.
LEES VERDER
Dierenpark Amersfoort groenvoorziening artikel
Groenvoorziening DIerenPark Amersfoort

De aanpak

Allereerst vonden wij het belangrijk om zoveel mogelijk te weten te komen over de functie, het park en het team. Dit gevoel moest overgebracht worden in de vacature. Het karakter van het park en de uniekheid van de functie moesten eruit springen. Eén van de voordelen die wij kunnen bieden is een sprekende vacaturetekst die wordt geoptimaliseerd op vindbaarheid. Zo heeft de vacature een groot bereik.
Daarnaast hebben wij campagnes opgezet. Naast onze eigen sociale media werd er ook een speciale Facebook- en Instagramcampagne gemaakt, er werd een doelgroep getarget met de juiste interesses en uit de juiste regio. Hier werd data gebruikt gebaseerd op onze websitebezoekers.

Ook werd de vacature doorgezet naar verschillende jobboards. Door onze jarenlange ervaring en het analyseren van data weten wij inmiddels welke jobboards het meeste opleveren als het gaat om vacatures in het groen.

Nadat de campagnes waren opgezet kwamen er al snel reacties binnen. Alle sollicitanten zijn persoonlijk opgebeld. Hier was het vooral belangrijk om na het eerste contact goed te filteren op het nodige profiel en de juiste mensen uit te nodigen. Door de uniekheid van de vacature solliciteerden er ook ervaren mensen. Snel schakelen was daarom een belangrijk onderdeel. Het streven was om de sollicitanten binnen één week op kantoor te spreken.

Uit alle gesprekken hebben wij een selectie van vier kandidaten gemaakt. Het was een lang proces. Het was dan ook belangrijk om de kandidaten goed op de hoogte te houden en te informeren over het verloop. Persoonlijk contact stond hier voorop.
Nadat de kandidaten op gesprek zijn geweest bij DierenPark Amersfoort is er één iemand gestart.

De vacature was binnen drie maanden opgevuld.

Het vervolg

Nadat de kandidaat aan de slag is gegaan hebben wij nog regelmatig contact gehad met zowel DierenPark Amersfoort als de kandidaat. Dit om te kijken of het een goede match was en of er eventuele problemen waren waarbij wij konden helpen. Gelukkig verliep dit allemaal voorspoedig.

Bij dit contact hoorde ook een werkbezoek waarbij een kort interview werd afgenomen en foto’s zijn gemaakt tijdens de werkzaamheden.

Helaas is de kandidaat na enkele maanden gestopt, zij kon weer terug het onderwijs in en kon geen nee zeggen tegen het gegeven aanbod. Ondanks dat wij al aan de voorwaarden voor de werving en selectie hadden voldaan, is ervoor gekozen om kosteloos een nieuwe medewerker te zoeken.

Hierbij is dezelfde aanpak als eerder gebruikt. Echter werd nu ook de ervaring van de eerste kandidaat en de gemaakte foto’s meegenomen in de campagne. Zo konden wij de sollicitanten een nog beter beeld van de vacature geven.

De vacature was binnen twee maanden weer opgevuld.