Van Engeland tot Nederland: werken in het groen

Ongeveer zeven jaar geleden verhuisde Paul met zijn gezin naar Engeland. Paul had ervaring in de IT maar in Engeland ging hij het groen in. En dit beviel hem goed! Hij werkte 6,5 jaar op een landgoed aan het onderhoud van de tuinen. Inmiddels is hij terug in Nederland en hij besloot zijn groene carrière voort te zetten. Wat is het verschil tussen hovenierswerk in Engeland en Nederland? En hoe was het om vanuit Engeland te solliciteren op functies in Nederland? Is hij nu tevreden met zijn baan? Wij gingen in gesprek met Paul om hier achter te komen.
LEES HET VERHAAL
Werken in het groen

Op afstand solliciteren

Onder andere door de Brexit besloten Paul en zijn gezin om weer terug te komen naar Nederland. Hiervoor moest een hoop geregeld worden, Paul wilde door in het groen en wilde het liefst aan de slag zodra hij weer in Nederland was. Via Indeed kwam hij bij Baneninhetgroen terecht. “Baneninhetgroen was één van de weinige uitzendbureaus die snel reageerde. De meeste zouden mij terugbellen waarna ik niks hoorde of het vrij lang duurde. Jennifer (vestigingsmanager Renkum) schakelde snel. Het was binnen één dag al geregeld.” Jennifer ging de uitdaging niet uit de weg, door middel van videobellen had ze een gesprek met Paul en binnen een mum van tijd had Paul een gesprek met Huub van Van Ooijen’s Hoveniers, ook via videobellen.

Helemaal klaar met kantoor

Voordat Paul naar Engeland verhuisde werkte hij nog in de IT, op kantoor dus. Hier was hij helemaal klaar mee. Hij wilde naar buiten en actief aan de slag! De overstap naar het groen was voor hem dan ook een hele goede keuze.

“Ik werk nu aan hele andere tuinen dan in Engeland, maar nog steeds met een hoop variatie"
Paul | Hovenier Onderhoud Van Ooijen's Hovenier
Werken in het groen: van Engeland naar Nederland

Binnen 3 stappen een nieuwe baan!

1
Group 1413
Solliciteer snel
Bij ons kan je binnen 30 seconden solliciteren
2
Contact opnemen
Binnen 24 uur antwoord
Wij beantwoorden jouw sollicitatie binnen 1 dag
3
Contact opnemen
Kom op gesprek
Wij nodigen je zo snel mogelijk uit voor een gesprek