Van een kantoorbaan naar werken met je handen in het groen

Werk jij op kantoor en kijk jij vaker naar buiten dan naar je computerscherm? Dan is het tijd om te switchen van een kantoorbaan naar werken met handen in het groen! Met de huidige arbeidsmarkt zijn de kansen voor zijinstromers steeds groter geworden. Nu kun jij ook zonder ervaring jouw droombaan in het groen vinden! Wat heb jij nodig? Motivatie en inzet! Waarom zou je switchen? En hoe? Wij vertellen je hieronder meer.
LEES MEER
van kantoorbaan naar werken met handen (1)

1. Creatieve uitlaatklep

Wist je dat je als hovenier aardig wat creativiteit nodig hebt? Het is natuurlijk per functie verschillend maar vooral in de aanleg kun jij aardig wat creativiteit kwijt. Kijk maar eens naar al die prachtige tuinen die je tegenkomt bij je werk, je buurvrouw, ouders of in het park. Allemaal groen dat met de nodige creativiteit is bedacht en wordt onderhouden. Als jij hovenier wil worden zijn er heel veel mogelijkheden. De ene baan heeft meer creativiteit dan de ander. Ze zijn echter wel allemaal lekker in de buitenlucht! En dat brengt ons op punt twee.

2. Zon en buitenlucht

Laten we eerlijk zijn, de voornaamste reden om te switchen van een kantoorbaan naar werken met je handen in het groen is de zon en de buitenlucht toch? Frisse lucht en vitamine D zijn belangrijk voor een mens. Het geeft je energie om er weer tegenaan te gaan! Weg achter je bureau en lekker de natuur in! Het is echter wel belangrijk om te beseffen, wanneer jij hovenier wil worden moet je ook op de mindere dagen buiten werken. Als jij wil genieten van de zonnestralen moet je ook tegen een drup regen kunnen. Geen probleem? Laat je dan zeker omscholen tot hovenier.

3. Variatie en nieuwe ervaringen

De wereld van het groen is groot! Er zijn dan ook tal van mogelijkheden. Wil jij werken als hovenier in de aanleg? Het onderhoud? Beiden? Of wil jij boomverzorger worden? Of groenvoorziener, maaimachinist of grondwerker? De mogelijkheden zijn eindeloos en het werk is gevarieerd. Je gaat met verschillende werkzaamheden aan de slag en vaak op diverse plekken. Zo wordt het werk nooit saai.

4. Verbinding met de natuur

Naast het werken in de buitenlucht is de verbinding met de natuur een veelvoorkomende reden om hovenier te worden. Wanneer je gaat van een kantoorbaan naar werken met handen in het groen, ruil je bureaus, computers en toetsenborden in voor natuur, gereedschap en een werkbus.
Afhankelijk van je functie kom je op de mooiste plekken. Dit kan in de achtertuin bij particulieren zijn maar ook in een park, op een defensieterrein, vakantiepark of speelplein. Eén ding is zeker, waar jij komt is natuur!

5. Direct zichtbare resultaten

Wat maakt het werk van een hovenier nou zo mooi? Naast de natuur en de buitenlucht, maak jij mensen heel erg blij! Jouw werk is direct zichtbaar. Of het nou gaat om het onderhoud of het aanleg.. jij (en de (buurt)bewoners) zien meteen vooruitgang!

6. Actieve levensstijl

Hovenier worden betekent minder uurtjes naar de sportschool! Je bent heel de dag actief bezig. Ontzettend gezond dus. Heel de dag zitten is slecht voor het lichaam. Wanneer jij van kantoorbaan naar werken met handen gaat, gaat jouw gezondheid er flink op vooruit. Dat is een mooi pluspunt toch?

Binnen 3 stappen een nieuwe baan!

1
Group 1413
Solliciteer snel
Bij ons kan je binnen 30 seconden solliciteren
2
Contact opnemen
Binnen 24 uur antwoord
Wij beantwoorden jouw sollicitatie binnen 1 dag
3
Contact opnemen
Kom op gesprek
Wij nodigen je zo snel mogelijk uit voor een gesprek