Top 5 banen voor doeners in het groen

Doeners in groen gezocht! Heb jij twee rechterhanden, een passie voor groen en geniet jij graag van de buitenlucht? Dan ben jij misschien wel een echte doener in het groen! Wij helpen jou graag aan jouw droombaan in de groenbranche. Hieronder gaan wij in op de top 5 banen voor echte groen doeners.
BEKIJK TOP 5
Doeners in groen

1. Aan de slag als groenvoorziener

Eén van de populairste banen binnen het groen voor de minder ervaren kandidaten is een baan als groenvoorziener. Als groenvoorziener focus jij je op het groen in de openbare ruimte en bij bedrijventerreinen: woonwijken, parken, bij scholen, kinderdagverblijven etc. Hier voer jij groenonderhoud uit door te schoffelen, snoeien, maaien en onkruid te verwijderen. Een mooie baan met veel afwisselende locaties! Daarnaast zijn hier vaak een hoop doorgroeimogelijkheden, bijvoorbeeld naar voorman.

BEKIJK VACATURES

2. Werken in het groen als maaimachinist

Échte doeners in groen die van mooie machines houden, zullen zich eerder aangesproken voelen tot een baan als maaimachinist. Hier stap jij dagelijks op jouw trouwe maaier om grasvelden en gazons te maaien in de regio. Sportvelden, speeltuinen, parken maar ook gazons in woonwijken. Het komt allemaal voorbij! Wanneer jij langs bent geweest staat het gras er weer netjes en verzorgd bij.

BEKIJK VACATURES

3. Geniet van de buitenlucht als hovenier aanleg

Als jij graag iets wil creëren in jouw werk dan is hovenier aanleg de juiste functie voor jou! Als hovenier aanleg ben jij bezig met het renoveren en aanleggen van tuinen. Dit kan bij particulieren zijn maar ook bij appartementencomplexen of bedrijven. Wie weet werk jij wel aan een daktuin en heb je prachtig uitzicht. Beplanting plaatsen, een veranda bouwen, sierbestrating, borders, schutting, noem het maar op. Jij brengt de wens van de klant tot leven!

Een baan voor de echte doeners in groen die fysiek zwaar en uitdagend werk wel zien zitten.

BEKIJK VACATURES

4. Ga als doener in het groen aan de slag als tuinman

Lijkt het werk als tuinman jou wel wat? Als tuinman voer je hovenierswerk uit in zowel de aanleg als het onderhoud. Een hele afwisselende functie waar jij dus tuinen van A tot Z creëert maar ook verwaarloosde tuinen door goed onderhoud weer tot leven brengt. De ene week renoveer jij een moderne achtertuin waar jullie zijn begonnen met grondwerk en uiteindelijk de tuin een finishing touch geven door nog wat fruitbomen en borders te plaatsen. De week daarop voer jij groenonderhoud uit bij een grote villa. De klant is hoe dan ook blij wanneer jij langs bent geweest!

BEKIJK VACATURES

5. Werken bij een kwekerij

Maar dat is nog niet alles. Werken bij een kwekerij behoort ook tot de mogelijkheden. Het grootste verschil met de bovenstaande groene banen is dat jij dan op één vaste locatie werkt. Dit kan ook wel binnen een hoveniersfunctie, dit komt echter niet zo vaak voor. Als kwekerijmedewerker ben jij verantwoordelijk voor het onderhoud van de beplanting op de kwekerij. Daarnaast komen er vaak nog wat randzaken bij kijken zoals klantcontact of het verkopen en klaarzetten van de producten. Dit is afhankelijk van de kwekerij waar jij aan de slag gaat.

BEKIJK VACATURES

Vind jouw droombaan in het groen!

Spreekt één van deze banen jou aan? Mooi! Dan kunnen wij jou waarschijnlijk helpen aan een passende baan. Weet je het nog niet helemaal? Wij denken graag met jou mee, misschien is een baan als greenkeeper of grondwerker iets wat beter bij jou past.

NEEM CONTACT OP