Vijf decennia ervaring: Het groene levensverhaal van vakman Wim

Eén echte vakman, dat is hoe je Wim kan omschrijven. Een vakbekwaam hovenier met een doorgewinterde passie voor het groen. Inmiddels 50 jaar in het vak, vijf jaar bij Baneninhetgroen en binnenkort met pensioen. Het was daarom hoog tijd om eens met Wim in gesprek te gaan!
Lees verder
Wim van Leeuwen

Een gevarieerde carrière

Wim zijn loopbaan als hovenier begon toen hij zestien was, bij een hedera kweker. Tijdens zijn werk bij deze kweker heeft hij de opleiding aanleg en onderhoud gevolgd aan de vakschool in Vught. Daarnaast leerde hij hier ook voor het vak bloemkunst (meesterbinder).
Na de afronding hiervan wilde hij zijn kennis graag inzetten en verbreden. Hij kwam terecht bij een grote kwekerij met vijf winkels. Hier kon hij zijn opleiding goed gebruiken maar kreeg hij ook de kans om zijn (planten)kennis te verbreden en zichzelf verder te ontwikkelen.

 

Met een berg aan kennis en ervaring maakte hij vervolgens de stap naar de gemeente Wijchen. Hier heeft hij 28 jaar gewerkt! Eerst voor het maken van bloemstukken en later in het groen. Hiervan was 18 jaar in de bomenploeg: snoeien, zagen, trimmen en klimmen. Hierdoor heeft Wim verstand van bijna iedere tak van het groen.
Na deze 28 jaar werd het tijd voor iets nieuws. Eerst de overstap naar IBN, waar Wim zo’n twee á drie ploegen aanstuurde in het groen, met mensen met een alcohol en drugsverslaving. Weer een hele andere maar ook bijzondere functie.

“De functie bij IBN was een hele mooie functie. Iets heel anders waarbij je mensen echt kan helpen. Dit vond ik heel interessant en ook hier heb ik weer heel veel geleerd”
Wim van Leeuwen
“Ik heb de afgelopen jaren het contact als heel positief ervaren. Alles wordt geregeld en je kan alles vragen. Ze komen langs op je werkplek en elke vestiging heeft de deur voor je openstaan. Ik kijk dan ook met een goed gevoel terug op de afgelopen vijf jaar”
Wim van Leeuwen